Frequently Asked Questions

Имаш въпрос относно употребата на Низорал® лечебен шампоан? Открий отговора по-долу в секцията Често задавани въпроси.

Как да използвам Низорал® лечебен шампоан?

Засегнатите участъци от кожата или скалпа се измиват с Низорал® лечебен шампоан, който трябва да се остави да престои върху кожата на скалпа за 3 до 5 минути преди изплакване. Низорал® лечебен шампоан трябва да се използва два пъти седмично в продължение на 2 до 4 седмици за лечение на пърхот и веднъж на всеки 1-2 седмици за предотвратяване на повторната му поява.

Мога ли да използвам Низорал® лечебен шампоан, ако съм бременна или кърмя?

Локалното приложение (върху скалпа) на Низорал® лечебен шампоан не предизвиква откриваеми нива на кетоконазол в кръвта. Въпреки това, както при всеки лекарствен продукт, бременни или кърмещи жени не трябва да използват Низорал® лечебен шампоан, освен ако не е препоръчан от техния лекар.

Необходими ли са предпазни мерки при приема на други лекарства?

Ако приемате други лекарства, препоръчва се да изчакате около 2 седмици, преди да лекувате скалпа си с Низорал® лечебен шампоан.

Може ли Низорал® лечебен шампоан да се използва върху боядисана коса?

Низорал® лечебен шампоан може да причини обезцветяване на боядисаната коса, но това е много рядко и обикновено не е свързано с използването на Низорал®.

Мога ли да използвам други продукти за грижа за косата, докато използвам Низорал® лечебен шампоан?

Не е необходимо да спирате употребата на любимия си шампоан, балсам или друг продукт за коса. Просто включете Низорал® лечебен шампоан като част от рутината за грижа за косата и лечение на пърхота. За разлика от шампоаните на основата на активен въглен, Низорал® лечебен шампоан има свеж аромат, който няма да се смеси с любимия ви парфюм. За най-добър резултат и дълготраен ефект без пърхот, използайте Nizoral Care шампоан за ежедневна употреба между измиванията с лечебния шампоан и след лечението.

Трябва ли да си измия косата с обикновен шампоан директно преди или след лечението с Низорал® лечебен шампоан?

Не. Достатъчно е да използвате само Низорал® лечебен шампоан. Сменете шампоана, с който обичайно миете косата си, с Низорал® лечебен шампоан два пъти седмично. Достатъчно е само едно измиване на косата с Низорал® лечебен шампоан. За най-добър резултат и дълготраен ефект без пърхот, използайте Nizoral Care шампоан за ежедневна употреба между измиванията с лечебния шампоан и след лечението.

Низорал® лечебен шампоан има ли ефект при сърбеж на кожата на главата, дори и да нямам пърхот?

Низорал® лечебен шампоан лекува пърхот и себореен дерматит. Ако причина за симптомите ви не са пърхот или себореен дерматит, консултирайте се с Вашия дерматолог. За облекчение на сърбеж на скалпа, опитайте Низорал Кеър шампоан за ежедневна употреба. Той съдържа иновативна съставка Crinipan, която клинично доказано допринася за облекчаване на сърбежа на скалпа, и глицерол, който хидратира и успокоява сърбящия скалп.

Могат ли деца и бебета да използват Низорал® лечебен шампоан?

Низорал® е медицински шампоан и може да се използва само от възрастни и деца на възраст над 12 години.

Колко дълго мога да съхранявам Низорал® лечебен шампоан?

Низорал® лечебен шампоан може да се използва 3 години след производството. Не използвайте Низорал® лечебен шампоан след срока на годност. Също така, не използвайте Низорал® лечебен шампоан, ако изглежда различно или има различен аромат.

Може ли Низорал® лечебен шампоан да причини алергични реакции?

Низорал® лечебен шампоан съдържа 2% кетоконазол, който обикновено се понася добре и е козметично съвместим с други продукти. Въпреки това, Низорал® лечебен шампоан не трябва да се използва, ако сте алергични към кетоконазол или към някоя от останалите съставки на този лекарствен продукт.

Признаците на свръхчувствителност, които могат да възникнат след използване на шампоана, включват сърбеж, леко усещане за парене или зачервяване в областта на приложение. Ако получите някакви реакции на свръхчувствителност, прекратете лечението и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.

Кой има полза от Низорал® лечебен шампоан?

Всеки, който страда от пърхот, причинен от гъбична инфекция, или кожни състояния като себореен дерматит и разноцветен лишей. Понякога пърхотът може да бъде причинен и от особено силни хормонални промени и колебания (менопауза или пубертет). Низорал® лечебен шампоан ефективно се бори с причината за пърхот и не му позволява да се появи отново. Низорал® лечебен шампоан може да се използва от възрастни и юноши на 12 или повече години.

Имаш въпрос относно употребата на шампоана Низорал® Кеър? Открий отговора по-долу в секцията Често задавани въпроси.

Как да използвам шампоана Низорал® Кеър?

Низорал® Кеър e подходящ за всекидневна употреба или толкова често, колкото сте свикнали нормално да миете косата си. За максимален резултат и дълготраен контрол на пърхота, използвайте Низорал Кеър като поддържаща терапия след курса на лечение с лечебен шампоан против пърхот.

Ако съм бременна или кърмя, мога ли да използвам шампоана Низорал® Кеър?

Да, можете да използвате шампоана при бременност и кърмене.

Колко често трябва да мия косата си?

При необходимост, когато косата и скалпът са замърсени и имат нужда от измиване.
Низорал® Кеър e подходящ за всекидневна употреба или толкова често, колкото сте свикнали нормално да миете косата си. Шампоанът съдържа глицерол, който има хидратиращо действие и прави косата мека и блестяща.

Може ли да използвам шампоана Низорал® Кеър за боядисана коса?

Да, можете. Шампоанът Низорал® Кеър e подходящ за всички типове коса, включително боядисана коса. При тестове с потребители получихме обратна връзка, че шампоанът Низорал® Кеър не повлиява цвета на боядисаната коса.

Мога ли да използвам други продукти за коса заедно с шампоана Низорал® Кеър?

Не е необходимо да спирате употребата на любиимя ви балсам, спрей или друг продукт за грижа за косата. Използвайте Низорал® Кеър за ежедневната хигиена на скалпа и косата си, за да се предпазите от повторната поява на пърхот. За максимален резултат и дълготраен контрол на пърхота, използвайте Низорал Кеър като поддържаща терапия след курса на лечение с лечебен шампоан против пърхот.

Могат ли деца да използват шампоана Низорал® Кеър?

Да, шампоанът Низорал® Кеър може да се използва и от деца над 3 години.

Съдържа ли сулфати шампоанът Низорал® Кеър?

Не, Низорал® Кеър не съдържа сулфати.

Може ли да предизвика алергични реакции?

Шампоанът е безопасен и се понася добре. Въпреки това, ако сте алергични към някоя от съставките, препоръчваме да преустановите употребата му и да се консултирате с лекар или фармацевт.

За кого е подходящ шампоанът Низорал® Кеър?

За всеки страдащ от рецидивиращ пърхот. За дълготраен контрол на пърхота, използвайте лечебен шампоан против пърхот, след което поддържайте ефекта на терапията с Низорал® Кеър, за честа употреба.